- Виноград
Виноград Данко вважається технічним сортом, так як в більшій мірі призначений для виготовлення вин. Кущі сильні, можуть приживатися в будь-яких умовах. Квітка має різностатеві суцвіття, тому не вимагає окремого запилення.
Період дозрівання триває від 125 до 135 днів. Грона циліндроконічні, не надто великі, вагою всього 200-250 грам, але врожаї високі. Ягоди великі - 10-12 грам, присутні кісточки, які не впливають на смак - солодкий з мускатної ноткою. Шкірка, хоч і щільна, розкушується легко. Виноградини сорту Данко пофарбовані в насичений синьо-фіолетовий колір.
Зимує при -24 градусах. Сорт стійкий до хвороб, такими як сіра гниль, оїдіум, мільдью. З винограду можна виробляти відмінні десертні вина з неперевершеним смаком і ароматом. Також виноград придатний для виготовлення соків. Залежно від техніки приготування вина, воно може набувати різних фруктових відтінків в смаку і запаху.