- Виноград
Якщо ви віддаєте перевагу сортам винограду, у яких відсутні кісточки, то Кишмиш відноситься саме до таких сортів. Дозрівання столового винограду Кишмиш 342 відбувається за 110-115 днів. Кущі сильні, потужні, пагони визрівають добре.
Квітка не вимагає запилення. Конусоподібні грона середньої ваги, 300-500 грам, але на старшій і досить визрілій лозі можуть збільшуватися у вазі. Ягоди Кишмишу не надто великі, всього 2-5 грам, але формують щільне гроно, трохи подовжені, жовто-білі, злегка прозорі, при перезріванні набуває золотистого відтінку.
М'якоть соковита і м'ясиста, має приємний солодкий смак з ледь відчутною кислинкою. Кишмиш середньо-стійкий до грибкових захворювань. Зимує при температурі -24-26 С. Сорт вважається врожайним. Володіє прекрасними товарними якостями. Дуже популярний як серед виноградарів, так і серед любителів смачних ягід.