- Плодові дерева
- Яблуня
підщепа - 54-118
Яблуня Паперівка виведена в Прибалтиці приблизно в ХІХ столітті. Саджанці яблуні Паперівка привиті на підщепі ММ-106 та 54-118. Яблука сорту Паперівка містять багато вітаміну С та катехінів.
Яблука середнього та великого розміру, а саме 150-200 грамів. Особливістю даного сорту є те, що молоді яблуні плодоносять крупними плодами, з віком врожайність яблуні збільшується та розмір самих яблук дещо зменшується. Смак яблук кисло-солодкий з характерною кислинкою. Форма плодів конічна, у крупних яблук тригранна. Збоку можна помітити тонкий гострий шов. М'якоть яблук ніжна, білого кольору зі слабким ароматом. Шкірка плодів тоненька, ніжна, гладенька з характерними цятками зеленого та/або білого кольору.
Термін дозрівання: кінець липня - початок серпня в залежності від кліматичних умов.
Термін зберігання яблук сорту Паперівка - 2 - 4 тижні. Ідеально підходять для вживання у свіжому вигляді, для виготовлення соків, компотів, сухофруктів, варення та мочіння.
Вирощення цих дерев підходить для усіх зон України. Відрізняється відмінною зимостійкістю та високою стійкістю до хвороб. Сорт Паперівка прекрасно себе почуває та плодоносить без багаторазових хімічних обприскувань різними препаратами від хвороб плодових дерев.