- Виноград
Столовий виноград Фуршетний виведений в домашньому селекційному господарстві В. В. Загорулько. Дозрівання відбувається за 120 днів. Рослина потужна, пагони утворюються досить швидко і визрівають практично всі.
Квітка винограду поєднує в собі обидві статі, тому немає необхідності в запиленні. Грона великі, циліндричні, важать від 700 грам до 1 кг,
при особливому догляді можуть досягати ваги в 1,5 кг. Виноградини зовнішнім виглядом нагадують сливу, вони темно-фіолетові, з синім відтінком. Маса однієї ягоди близько 8-12 грам.
М'якоть має щільну консистенцію, соковита, солодка, чи не нудотно, приємна. Шкірка у фуршетний тонка, без проблем з'їдається. Присутні кісточки. Морозостійкість сорту -23 С, але для безпечної зимівлі рекомендується укривання. Сорт відносно стійкий до мілдью і оїдіуму.
Виноград відмінно перевозиться і зберігається тривалий час. Важливо пам'ятати, що цей тип винограду за краще рости на добре освітлених ділянках.